Wednesday, May 20, 2009

Fateh dan Amna


بسم الله الرحمن الرحيم
اسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Hmmmm..nak tulis pasal apa ek?pasal ziarah akhawat baru-baru ni kat putrajaya. Sebelum sampai ke destinasi sesat lagiiii biar kat putrajaya pun, area penulis tinggal...Al-maklumlah anak dara sorang ni jarang keluar berjalan kecuali ada keperluan,
Dari sehari ke sehari nak pi ziarah...alhamdulillah Allah beri juga keizinan dan kesempatan untuk ziarah akhawatku...bersama-sama penulis yang turut serta dalam misi jejak kasih ini ialah my best friend RASHHHHH...
K.ha dah ada dua orang cahaya mata sekarang sepasang gitu..comel2 laaah wehhhh.. yang sulung namanya Fateh n no 2 namanya Amna..yang ketiga??? bila k.ha..hehehe. Teringat masa kita sama-sama kat rumah warden jaiputra...macam-macam adaaaa...
Ukhuwahfillah abadan abada.....K.ha bolehlah nak ambik gambar ni..bacalah pantun yang entah hapa2 ni..

Dua tiga kucing berlari,
mana nak sama si kucing belang,
lama x jumpa sesat nak cari,
itulah akhawat yang ku sayang.

sorong papan tarik papan,
buah keranji dalam perahu,
apabila akhawat sudah ketahuan,
redahlah jalan walaupun x tahu.

Fateh nama empunya diri,
Anak k.ha yang sulung sekali,
mencari kembali semangat diri,
dengan bertemu ukhti yang di ingati.

Kajang pak malau kajang berlipat,
kenapa kajang pak malau nak kena lipat-lipat,
sebab kajang pak malau kajang berlipat.
hehehe..ini pantun rosak namanya..

Puteri kedua Amna namanya,
orangnya kecik macam k.ha.
agar ukuwah kekal selamanya,
saling ziarah sesama kita.

Ok ke k.ha?...oklah tu..ok bola 1 bola 2, bola 3 bebola ikan :)..berita terima roger out. 



1 comment:

ummi said...

alamak..malu seh(bak kate rash..) glemmer akak anak beranak..hihi