Thursday, June 3, 2010

Sekejap cuma???


بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Bersyukur kepada Allah SWT kerana rezeki dan nikmat imam yang telah diberikan kepada kita,selawat dan salam ku panjatkan kepada kekasih kita Baginda Muhammad SAW serta ahli keluarganya, seterusnya para sahabat dan para alim ulama sekalian, di doakan agar kalian sentiasa di dalam rahmat Allah hendaknya.

Salam perjuangan untuk pembaca sekalian,juga salam mujahadah..entri kali ini hanyalah sebuah perkongsian cerita, kerana ceritaku adalah ceritamu, ceritamu adalah cerita mereka, cerita mereka adalah cerita kita semua.

Sesungguhnya umat Islam itu bersaudara, turut merasa sakit apabila saudaranya disakiti. Begitulah juga perihalnya isu umat sedunia iaitu isu umat Islam di Gaza. Penulis yakin para pembaca sudah tentu lebih arif mengenai isu semasa yang diperkatakan ketika ini.Isu kali ini adalah mengenai kapal-kapal konvoi yang menyertai misi Freedom Flotilla ke Gaza.

Mengenai perihal hantaran bantuan kepada penduduk di Gaza, bagaimana Yahudi laknatullah telah berlaku biadab terhadap pasukan yang membawa misi ini apabila menyerang anak kapal Mavi Marmara tanpa ada rasa perikemanusiaan sedikit pun.Di laporkan seramai 10 orang yang telah syahid.(betulkan penulis jika fakta ini salah)

Firman Allah SWT:"Dan janganlah kamu mengatkan orang-orang yang terbunuh di jalan Allah (mereka)telah mati. Sebenarnya (mereka) hidup, tetapi kamu tidak menyedarinya"(Baqarah:154)

Firman Allah lagi dalam surah Al-Baqarah:155 "Dan kami pasti menguji kamu dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah- "


Seingat penulis, orang Yahudi telah menanamkan beberapa perkara mengenai umat Islam sejak anak-anak mereka masih kecil malah sejak di dalam kandungan lagi telah di didik untuk membenci umat Islam. Antaranya adalah 'daging yang paling enak adalah daging umat Islam', 'air yang paling sedap adalah darah umat Islam'..hurgggh menggelegak rasa marah yang teramat pada Yahudi laknatullah..jika mereka sejak kecil lagi telah mendidik anak-anak mereka dengan perihal membenci Islam dan umatnya,mengapa tidak kita??..mendidik anak-anak kita supaya membenci Yahudi laknatullah dan perkara-perkara yang berkaitan dengannya.

Lihatlah betapa tingginya sifat kasih sayang umat Islam,, walaupun di serang oleh tentera Yahudi masih lagi memberi bantuan kepada 2 komando Israel. Mengikut laporan akhbar yang bertarikh 3 Jun 2010 Khamis.Sukarelawan Turki meminta doktor misi itu supaya memberi bantuan perubatan kepada 2 askar Zionis cedera.Kecederaan 2 askar Zionis itu bukanlah disebabkan serang balas daripada anak kapal Mavi Marmara tetapi kerana mereka tertembak sesama sendiri.Kerana ketika itu keadaan tidak terkawal sehingga mereka tertembak sesama sendiri. Seorang cedera di tangan dan seorang lagi mengalami kecederaan yang amat parah di dada.

Kini alhamdulillah, semuanya telah pulang ke tanah air dengan selamat.Dan di khabarkan pelayaran misi ini buat kali ke-2 akan diteruskan.Tetapi apa yang menyedihkan penulis, dunia kini disibukkan dengan perlawan bola sepak (world cup)..persoalannya,berapa ramaikah yang mampu bertahan dengan isu Gaza???? masing-masing tepuk dada tanyalah iman masing-masing.Seperti bermusim, isu kemanusiaan yang sangat berat boleh dilenyapkan dengan isu world cup???

Renungkan dan fikirkan...kita di mana dan bagaimana. Adakah masih teguh dan kukuh dengan isu kemanusiaan di Gaza atau hanya hangat-hangat tahi ayam??? Melihat orang bersemangat kita turut bersemangat tetapi bila di hidangkan dua perkara antara isu umat di Gaza dengan world cup mana pilihan anda?

Allah telah merakamkan dalam kitab suci Al-Quran mengenai keburukan-keburukan orang Yahudi. Antaranya surah Ali Imran:78 yang bermaksud :"Dan sungguh, di antara mereka nescaya ada segolongan yang memutarbalikkan lidahnya membaca Kitab, agar kamu menyangka (yang mereka baca) itu sebahagian dari Kitab, padahal itu bukan dari kitab dan mereka berkata, 'itu dari Allah', padahal itu bukan dari Allah. Mereka mengatakan hal yang dusta terhadap Allah, padahal mereka mengetahui."

Memang bangsa yang pandai putar belit si Yahudi nih!!..terbaru mengenai kapal Israel yang ingin berlabuh di perairan Malaysia..so apa tindakan??? setengahnya telah melakukan bantahan.Kita???

p/s:Pulang dari Jakarta membawa pulang kisah suka dan duka...

No comments: